понеділок, 7 травня 2012 р.

Spring Greens Salad

Салат з весняної зелені
Translate our Blog to your language using

Зараз настав час весняних салатів, який потім перейде у салати початку літа. Це час молодої ніжної зелені. Саме зараз є час присісти ще на одну дієту, якщо всіх інших вам замало. Ми пропонуємо вам базовий рецепт, який мінятиметься, доповнюватиметься, постигатиме разом з визріванням літа та достиганням овочів. Тому, марнувати найкращу з усіх харчових пір року не варто!

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Салати
Час приготування:
10-15 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
2-3 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля
2
шт
Цибулька зелена
4-5
шт
Кріп зелень
4-6
гілочок
Петрушка зелень
2-4
гілочки
Шпинат
6-10
листочків
Портулак (Салат)
3-4
листочки
Редиска
5-7
штук
Деревій
3-4
листочки
Перець чорний мелений
-
за смаком
Оцет яблучний або інший натуральний
-
за смаком
Олія соняшникова / оливкова / кукурудзяна...
3-4
ст.ложки

1
Картоплю помити і приготувати в мундирі в мікрохвильці або відварити.
2
Готову картоплю охолодити і почистити.
3
Зелень помити, почистити і покришити в миску, добавити порізану на кубики картоплю.
4
Все скропити оцтом, поперчити, посолити, заправити олією і перемішати.
5
Страва готова!

N.B.
Основний або базовий смаковий букет цій страві надають відварена в мундирі картопля, зелена цибуля, яблучний оцет, олія і сіль, а все інше то вже опції та фантазія.
Доки буде зелена цибулька, доти можна готувати цей салат. З розвитком літа картопля перейде в молоду, з’явиться рання капуста, чудовою складовою є також зелений часничок, невід’ємними інгредієнтами є зелень кропу і петрушки, можна добаляти м’яту, базилік, тобто, будь-яку сезонну зелень. Солоні огірки надають такому салату цікаву гостроту. Головне, не поспішайте добавляти в нього тепличні помідори та огірки, адже від них користі ніякої, і смакових та нюхових відчуттів також.
Замість олії, салат можна заправляти сметаною або домашнім майонезом. Не намагайтесь зіпсувати його майонезом з магазину або якимись іншими сурогатами, якими завалені полички магазинів – ними ви лише вб’єте всю корисність цієї страви.
Як не дивно, але страва є досить калорійною і поживною. Але її не зіпсує круте зварене яйце, відварене пісне м’ясо, можна покласти шматочок прикопченого пісного м’яса.
Тому, відмовтесь на якийсь час від своїх традиційних страв і занурюйтесь в світ свіжої молодої зелені та овочів. Ваш організм буде цьому лише вдячний. А ми, по змозі. виставлятимемо деякі варіації цих чудових страв.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn