четвер, 26 квітня 2012 р.

Rozsolnyk – Meat or Fish Soup with Pickled Cucumbers

Розсольник
Translate our Blog to your language using

Після пасхальних свят, нарешті, прийшов час трохи пожаліти організм та поїсти чогось легшого. Не можна сказати, що розсольник зовсім легка страва, але досить жива, а головне – це юшка, а юшка непогано відновлює рівновагу в харчуванні. 
Якщо брати зовсім традиційний розсольник, то він готується з нирками, але ми не впевнені, що зараз можна на базарі знайти кондиційні нирки, тому, розсольник чудово виходить з пісною прикопченою яловичиною, наприклад, лопаткою або баликом.


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Супи і юшки
Час приготування:
25 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій/об’єм:
4 літри


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Огірки
4-6
шт.
Цибуля велика
1
шт.
Рис
1/3
склянки
Морква велика
1
шт.
Картопля
2
шт.
Корінь селери
100
г
М’ясо яловичини / свинини / птиці (нежирне, прикопчене)
200
г
Лавровий лист
2-3
шт.
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духм’яний
за смаком
Набір спецій: насіння кропу, кмину, гвоздичка...
за смаком
Гриби
4
шт.
Зелень петрушки, цибулі, кропу
1
пучок
Сіль
за смаком
Оцет яблучний
за смаком
Олія
2
ст.ложки
Сметана
за смаком


Приготування розсольника:
1
Цибулю почистити, порізати кубиками, покласти в миску.
2
Огірки порізати кубиками, добавити до цибулі, приправити за смаком оцтом (≈30 мл), і все перемішати.
3
Рис промити і відварити окремо майже до готовності («аль денете» – на зубок).
4
Поки готується рис, закип’ятити в каструлі, де варитиметься розсольник, 2,5 л води, добавити розчавлені перці, спеції, лавровий лист і проварити при легенькому кипінні 3-5 хвилин.
5
Тим часом, гриби, моркву, селеру, картоплю, м’ясо покришити на невеличкі, але не дрібні кубики.
6
В киплячу воду покласти гриби, селеру і моркву, дати закипіти.
7
Добавити до овочів картоплю і проварити все на невеличкому вогні протягом 5 хвилин.
8
Покласти в каструлю м’ясо і рис, довести до кипіння, добавити цибулю з огірками, знову довести до кипіння, проварити 3-5 хвилин, досолити до смаку, добавити олію, дрібно покришену зелень, дати кипнути і зняти з вогню.
9
Приправляти порційно сметаною.

N.B.
Розсольник гарно смакує з сухариками, які можна швидко підсмажити під грилем, поки розсольник декілька хвилин настоюватиметься.
Рис можна швидко відварити в мікрохвильці, що полегшить і прискорить готування розсольника. Скоригувати режим ви можете відповідно до потужності вашої пічки. В пічці середньої потужності ми пропонуємо наступний рецепт приготування рису «аль денте», який схожий на рецепт приготування каші
    1. Промитий рис покласти в каструльку для мікрохвильки, присолити, залити окропом, щоб вода ледь покрила крупу і поставити в пічку при максимальній потужності на 4 хвилини, не накриваючи кришкою. 
     2. Долити до рису знову трохи окропу, розмішати, накрити кришкою і виставити наступний режим: max – 1-2 хвилини + min – 4-5 хвилин.
Готуючи на вугіллі шашлики, ви можете «заникати» декілька шматочків нежирного готового м’яса, яке надасть розсольнику просто божественного смаку і аромату.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn