четвер, 5 квітня 2012 р.

Crucian Carp Fried with Onions

Карасі смажені з цибулею

Translate our Blog to your language using

Здавалося б, що може бути простіше і смачніше за смажених карасів, страви, яка смакує всім, хто любить рибу (звичайно ж, коти – не в рахунок). Але цю страву можна зробити ще смачнішою, якщо підсмажити її з цибулею за нашим рецептом.
 

Це – ще одне диво кулінарії, коли сама звичайна цибуля вносить у страву надзвичайний і незвичний смак...

Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Страви з риби
Час приготування:
20 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
2 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Карась ~250 г
2
шт.
Цибуля велика
1-2
шт.
Борошно для паніровки
3
ст.ложки
Олія для смаження
за потребою
Сіль
за смаком


Карасі смажені:
Спочатку, пропонуємо невеличкий рецептик для смажених карасів, майже à la naturelle (тобто карасів як таких).
1
Карасів почистити від луски, випатрати, гарно вичистити чорну плівку з черевної порожнини, присолити, поставити сковорідку з олією на вогонь розігріватись.
2
Борошно насипати на мілку, широку тарілку і запанірувати в ньому підготовлену рибу з обох боків.
3
Обсмажити рибу на середньому вогні з двох боків до утворення хрумкої шкірки.
4
Все надзвичайно просто – страва готова!


Приготування смажених карасів з цибулею:
А тепер, коли ви набили руку на простих карасях, перетворившись у досвідченого «смажельника» карасів, пропонуємо вам трохи розширити спеціалізацію, освоївши деякі опції.
1
Цибулю почистити, порізати півкільцями, гарно посолити і злегка вимішати.
2
Карасів почистити від луски, випатрати, гарно вичистити чорну плівку з черевної порожнини, поставити сковорідку з олією на вогонь розігріватись.
3
Борошно насипати на мілку, широку тарілку і запанірувати в ньому підготовлену рибу з обох боків.
4
Обсмажити рибу на середньому вогні з одного боку до утворення хрумкої шкірки.
5
Рибу перевернути на інший бік і лише трішки підсмажити її.
6
Викласти на рибу цибулю і легенько її помішуючи по мірі розтоплення, довести до рівномірного коричневого кольору. При цьому необхідно поступово припіднімати рибу, розподіляючи цибулю рівномірно по сковорідці, слідкуючи за тим, щоб вона не підгорала.
7
Страву можна подавати як гарячою, так і холодною.

N.B.
Секрет страви полягає в тому, що спочатку цибуля пускає сік від дії солі. Потім ви кладете соковиту цибулю зверху риби і вона насичується цибуляним соком, вже тушкуючись в ньому. В той же час, цибуля також насичується соком з риби, перетворюючись на таку собі підливу. Спробуйте приготувати: при мінімумі затрат – надзвичайно смачний результат.
Карасі виходять дуже смачними, коли їх плавники і хвіст підсмажуються на хрумкі «чіпси», тому важливо правильно вибрати температуру смаження, при якій риба смажитиметься, але не підгоратиме. Це вже практика.
З огляду на те, що карасі є рибою досить кістлявою, то цю страву не можна пропонувати зголоднілим гостям після довгого постування. Ця риба – для спокійної розмови за неспішною трапезою.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn