четвер, 22 березня 2012 р.

Mackerel Baked in Foil

Скумбрія, запечена в фользі

Translate our Blog to your language using

Запікання є одним з основних кулінарних процесів, які дозволяють отримувати прості в приготуванні, але надзвичайно смачні страви, оскільки при запіканні зберігається соковитість, а відповідно і всі смакові особливості продукту.
Існує декілька видів запікання, але запікання в фользі, здається, під силу будь-кому, оскільки цей процес простіший, ніж зварити яйце.

Для запікання в фользі підійде будь-яка риба, як морська, так і річкова. Але, на нашу думку, найкраще підходять види риби з характерним, різкуватим смаком і запахом, тому що в результаті ми отримуємо надзвичайно запашну і смаковиту страву. Це можуть бути оселедець, скумбрія, тунець, з річкових – короп, карась, лящ... Хоча, й інша риба – на ваш смак.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з риби
Час запікання:
2 години
Країна:
Україна
-
К-сть порцій:
1 рибина


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Скумбрія близько 500 г
1
шт.
Цибуля
1/2
шт.
Корінь селери (невеличкий шматочок)
1
шт.
Зелень петрушки
1
гілочка
Лимон
1/4
шт.
Спеції мелені (коріандр, гвоздика, набір перців, лавровий лист, чорний перець...)
-
за смаком
Сіль
-
за смаком


1
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
2
Цибулю почистити і мілко покришити, селеру почистити і натерти на крупній тертушці, петрушку дрібно покришити.
3
Підготовленні овочі скласти в піалушку, вичавити на них лимон, а шкуринку стерти на середній тертушці, притрусити за смаком спеціями, гарно присолити, перемішати і залишити промариновуватись доки займатиметесь рибою.
4
Скумбрію помити, випатрати і гарно вичистити всередині, щоб не залишалась чорна плівка.
5
Нафарширувати рибу підготовленими овочами.
6
Покласти рибу спиною на лист фольги, акуратно герметично загорнути, щоб не прорвати фольгу. Знизу повинен бути суцільний лист, щоб не витікав сік. Кінці фольги можна загорнути таким чином, щоб сформувати знизу невелику площину, тоді риба стоятиме і не перекидатиметься.
7
Поставити загорнуту рибу на середню поличку духовки, стишити вогонь до 150 °С і запікати 2 години.
8
Акуратно розгорнути рибу, щоб не порушити її і не порвати шкуринки.
9
Страва смакує як гарячою, так і холодною.

N.B.
Готувати таким способом рибу настільки просто, що навіть не знаємо, які додаткові поради можна дати.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn