пʼятниця, 2 березня 2012 р.

Candied Ginger or Crystallized Ginger

Цукати з імбиру

Translate our Blog to your language using

На фото ви бачите зовсім не бурштин, а імбирні цукати – пекучу і пряну на смак та з характерним свіжим ароматом «родзинку». Цукати з імбиру ви не з’їсте ложкою, як будь-яке інше варення, але взявши лише маленький шматочок імбиру і відкушуючи від нього зовсім дрібнесенькі крихти, ви отримаєте чудову «приправу» до кави або чаю, саме для смакування і неспішної розмови...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Варення
Час приготування:
45-60 хвилин
Країна:
Південно-східна Азія
Час просушування: –
1-2 години
К-сть порцій:
достатня для того, щоб розтягнути задоволення на довгий час


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Імбир
500
г
Цукор
500
г
Вода
500
мл


1
Імбир помити та зішкрябати або зчистити з нього шкуринку.
2
Нарізати імбир тонесенькими пластиночками.
3
Налити в широку каструлю води, висипати у воду цукор, поставити на легенький вогонь і помішуючи цукор, щоб не пригорів, довести до кипіння і повного розчинення цукру на сироп.
4
Покласти в цукровий сироп нарізаний імбир і варити весь час помішуючи на легесенькому вогні протягом 45-60 хвилин, поки сік не випарується.
5
Застелити жаровню пекарським папером і розкласти на ньому імбир в один шар.
6
Імбир поставити підсушуватись в духовку 50 °С на 1-2 години або можна залишити його підсихати при кімнатній температурі на довший час.
7
Зберігати цукати у герметичній залізній банці.

N.B.
Ми зустрічали рецепти імбирних цукатів із попереднім замочуванням в багатьох холодних водах протягом 1-3 діб, щоб з імбиру пішла пекучість. Але в такому випадку ви отримуєте солоденьку цукерку з ледь відчутним імбирним присмаком та запахом. В країнах, де його вирощують, це – дійсно, солодкий, пекучий, пряний, з характерним запахом делікатес.
Застиглий сироп, який залишається в каструлі, можна трохи залити водою, щоб обполоснути каструлю, дати кипнути і вилити в баночку. Ви ще отримуєте чудовий сироп, який можна добавляти у чай, коктейлі, тощо...


Смачного!

2 коментарі:

  1. Ната, какая вкуснотень! Забираю себе в копилочку :)

    ВідповістиВидалити
  2. Хоч я і не любитель імбирю, але цукати виглядають дуже апетитно та смачно).

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn