четвер, 2 лютого 2012 р.

Purée of Potatoes

Картопляне пюре

Translate our Blog to your language using

Картопляне пюре є одним з геніальних шедеврів французької кухні – надзвичайно просте в приготуванні, але це – страва, яку хочеться смакувати і смакувати. Вона просто розтає в роті, захоплюючи своєю ніжністю і вишуканістю...
Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
25-30 хвилин
Країна:
Франція
-
К-сть порцій:
2-3 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля (бажано крохмалистий сорт)
4
шт.
Масло
50
г
Молоко
0,5
склянки
Мускатний горіх
-
за смаком
Сіль
-
за смаком


1
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки, покласти в каструлю, залити водою, посолити, довести до кипіння і варити 20-25 хвилин до розваристого стану.
2
Поки вариться картопля, масло поставити в тепле місце для прогрівання, молоко закип’ятити.
3
Картоплю дістати шумовкою з узвару, покласти в миску і швидко гарячою потовкти до однорідної маси.
4
Покласти потовчену картоплю в каструльку, поставити на декілька секунд на вогонь і трохи підсушити, помішуючи.
5
Зняти каструльку з вогню, натерти в неї трохи мускатного горіха і добавляти порційно масло і молоко, гарно все розмішуючи до однорідної маси.
6
Збити пюре злегка віничком. Пюре – готове!
Пюре можна трохи удосконалити, зробивши з нього справжнє картопляне суфле. Для цього:
7
Перед тим, як картоплю виймати з узвару, збити до густої піни один білок, щоб він був вже готовий під рукою.
8
Білок увести в пюре, перемішуючи його ложкою, в самому кінці приготування і потім збити міксером на повільній швидкості протягом 10-15 секунд.

N.B.

Картопляне пюре готується дуже швидко, поки гаряча картопля, і відразу ж подається на стіл!
Ця страва в жодному разі не повинна залишатись «на завтра», тому що вона не підвладна розігріванню, оскільки втрачає свою характерну вишуканість. Тому, обов’язково, насипайте пюре на підігріту тарілку і відразу ж подавайте його на стіл!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn