пʼятниця, 17 лютого 2012 р.

Onion Pie

Цибуляний пиріг

Translate our Blog to your language using

Здається, що цибуляний пиріг є однією з найсмачніших і найніжніших страв з несолодкої випічки. Надзвичайно проста в приготуванні і незатратна з точки зору бюджету страва, але смак якої може затьмарити найвишуканіші страви будь-якого ресторану. А все дуже просто, весь секрет – в простій начинці і ще простішому тісті. Що може бути класичніше, ніж протушкована в сметані цибуля в поєднанні з класикою спецій – мелені чорний перець, мускатний горіх і лавровий лист...

Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Випічка
Час випікання:
40 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
6 порцій


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Борошно
2
склянки
Маргарин
150
г
Яйце
1
шт.
Сметана
4
ст.ложок
Сода
1/2
ч.ложки
Оцет яблучний
2
ст.ложки
Сіль
1,5
ч.ложки
Для начинки:
-
-
Цибуля
1
кг
Гриби (при бажанні)
100-200
г
Яйця
4
шт.
Сметана
1
склянка
Сир (при бажанні)
50
г
Олія для смеження
2-3
ст.ложки
Спеції мелені: чорний перець, мускатний горіх, лавровий лист
за смаком
Сіль
за смаком


Замішування тіста:
1
Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильці і охолодити до кімнатної температури (щоб не згорнулись яйця і сметана).
2
Сметану, яйце, сіль додати до маргарину і розмішати до однорідної суміші.
3
Соду погасити оцтом і додати до суміші.
4
Всипати в суміш борошно і замісити густе тісто.
5
Тісто поставити на декілька годин в холодильник, щоб воно гарно захололо.


Приготування начинки і випікання пирога:
1
Цибулю порізати на півкільця і помішуючи протушкувати з столовою ложкою олії на широкій сковорідці.
2
Гриби помити, порізати на тонесенькі пластинки і добавити до цибулі, коли та вже побіліє і почне рожевіти.
3
Протушкувати цибулю з грибами ще декілька хвилин до ледь коричнюватого кольору, але не пересмажувати.
4
Цибулю з грибами зняти з плити і поставити охолоджуватись.
5
Яйця, сметану, сіль, спеції збити віничком в мисці і добавити до охолодженої цибулі.
6
Духовку увімкнути розігріватись до 200-210 °C. Сковорідку або форму Ø 23-25 см змастити олією.
7
Тісто дістати з холодильника і розкатати качалкою по формі сковорідки але більше за її діаметр, щоб можна було утворити бортики, і товщиною 1-1,5 см.
8
Висипати в сформоване тісто начинку, акуратно підрівняти виделкою бортик, якщо він дуже виступає за начинку.
9
Випікати 40 хвилин до золотавого кольору тіста і підрум’яненої начинки.
10
Сир потерти на крупній тертушці, притрусити пиріг і залишити в духовці на 1 хвилину для обплавлення.
11
Страву подавати гарячою, хоча, вона смакує не менше і охолодженою.

N.B.

Цибуляний пиріг смачний сам по собі, а гриби і сир в ньому є лише опціями, які чудово вписуються в смаковий букет. Не намагайтесь додавати в начинку інших інгредієнтів, як то шинка, ковбаса чи ще щось. То вже буде інша страва для іншого разу.
Цибулю в начинку не можна пересмажувати. Вона повинна лише ледь покоричневіти, залишаючись соковитою


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn