понеділок, 23 січня 2012 р.

Stuffed Pancakes

Налисники фаршировані

Translate our Blog to your language using

Фаршировані налисники ніколи не залишать нас байдужими, адже апетитний вигляд золотавої, хрусткої шкуринки і аромат розігрітої начинки зламають будь-який опір спокусі покуштувати цю страву.
Тому, якщо у вас від холодцю залишилось варене м’ясо, або просто засумував ще якийсь гарнір, то все це можна з успіхом прилаштувати у фаршировані налисники. Страва, яка дуже швидко готується і забезпечує вас смачним харчем на декілька днів.

Протягом однієї години ви зможете наскладати близько 50 налисників, якщо при цьому читатимете віршика «У попа була собака...», тому що саме на такий віршик схожий процес приготування фаршированих налисників. Тобто, все робиться досить технологічно, а відповідно – дуже швидко. Зазвичай, їх готують у два етапи: годину смажать налисники, думаючи в очікуванні випікання про життя, а потім – годину загортають у них фарш, вже зітхаючи про свою жіночу долю... Але ящо обидва процеси об’єднати, то ні про життя, ні про долю думати ніколи, а в кінці – вас радує гора готових налисників і година вільного часу!

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з борошна
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
К-сть порцій:
20-22 налисники


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Борошно
2
склянки
Молоко/Вода
3
склянки
Яйце
2-3
шт.
Сіль
-
за смаком
Олія
-
за потребою


1
Перед тим, як почати смажити налисники необхідно підготувати і охолодити фарш.
2
В миску вбити яйця, додати 1 ст.ложку олії з розрахунку на 1 яйце, сіль, третину рідини і все розмішати.
3
Додати до розчину половину борошна і замісити не зовсім густе тісто.
4
Додати до тіста ще третину рідини, розмішати до рідкого стану, висипати рештки борошна і ще раз гарно все вимісити до однорідного тіста.
5
Добавляти до замісу залишок рідини до отримання рівномірного тіста густини рідкої сметани. Тісто повинне розтікатись по сковорідці.
6
Розігріту сковорідку протерти намащеним в олії віхтиком. Стишити вогонь до помірного.
7
Взяти сковороду за ручку, а іншою рукою вилити на неї порцію тіста і круговим рухом обертати сковорідку так, щоб тісто рівномірно розтеклось по всій поверхні. Налисник випікається з першого боку ≈ 40 секунд.
8
Перевернути налисник на інший бік. З другого боку налисник смажиться ≈ 30 секунд.
9
Поки налисник смажиться з другого боку, набрати в ложку начинку.
10
Перевернувши сковорідку на тарілку, викласти готовий налисник.
11
Налити на сковорідку наступну порцію тіста і поставити випікатись.
12
Поки наступний налисник смажиться з першого боку, ви викладаєте фарш на вже готовий і загортаєте в конвертик (дивіться фото).
13
Готовий фарширований налисник покласти на окрему, широку тарілку загорненим кінцем знизу, щоб не розгортався.
14
Повторюєте всі попередні операції: перевертаєте налисник на другий бік, набираєте в ложку начинку, розмішуєте ополоником тісто, знімаєте на тарілку готовий налисник, і виливаєте нову порцію тіста на сковорідку, загортаєте налисник, кладете на тарілку...
15
Готові налисники можна їсти в такому вигляді, можна розсмажити на сковорідці до утворення шкірки, можна покласти в холодильник, морозильник, потім розігріваючи на сковорідці або мікрохвильці.

N.B.

Якщо налисники потім розсмажуватимуться, то перший бік дуже запікати не варто, щоб потім отримати золотисту, а не припалену, шкуринку.
Налисники можуть бути солодкі і несолодкі. Тому, в начинку можна покласти багато чого, в залежності від бажань і можливостей на даний момент: товчену картоплю, пюре, смажену капусту, перекручене відварене м’ясо, посічені з зеленню варені яйця, гострий або солодкий сир, тощо...
У нашому рецепті, ми використали комбінований фарш з відвареного м’яса, яке не потрапило до холодцю, перекрутивши його разом з відвареними морквою, картоплею, грибами, притушкованою на сковорідці цибулею і зеленню.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn