понеділок, 2 січня 2012 р.

The Salade Dressed Herring or Herring under Fur Coat

Оселедець під шубою

Translate our Blog to your language using

Оселедець під шубою був одним з улюблених салатів кожної урочистої вечірки в колишньому СРСР-і. 

Простий смак приготовлених в мундирах овочів, а також свіжа цибуля у поєднанні з оселедцем, створюють неперевершений смаковий букет цієї страви, яка до того ж, має ще й гарний вигляд...

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Салати
Час приготування:
20-25 хв
Країна:
Україна
Час настоювання: –
2-3 години
К-сть порцій:
10-12 порцій


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Оселедець
2
шт.
Цибуля велика
2
шт.
Картопля велика
4
шт.
Морква велика
1
шт.
Буряк великий
1-2
шт.
Майонез
0,5
л
Олія
-
за потребою
Сіль
-
за смаком
Оцет яблучний / сік лимонний
2-4
ст.ложки

1
Цибулю почистити, мілко покришити, покласти в глибоку тарілку, зляпнути оцтом або лимонним соком і залишити маринуватись.
2
Оселедці почистити на філе, видалити кісточки.
3
Моркву, картоплю, буряк помити і в мундирах відварити або приготувати в мікрохвильовій пічці.
4
Приготовлені овочі охолодити, почистити і покласти на тарілки окремо від буряка.
5
Злити сік з замаринованої цибулі і розстелити половину і ще трішки її об’єму рівномірним шаром на блюді.
6
Оселедець покришити дрібними кубиками і рівномірно викласти половину і ще трішки його об’єму шаром зверху цибулі.
7
Злегка змастити шар оселедецю олією.
8
1 картоплину потерти рівномірно на оселедець на крупній тертушці і злегка змастити шар картоплі майонезом.
9
Половину і ще трішки об’єму моркви потерти рівномірно на картоплю на крупній тертушці і злегка змастити шар моркви майонезом.
10
1 картоплину потерти рівномірно на моркву на крупній тертушці і злегка змастити шак картоплі майонезом.
10
Повторити викладку шарів – цибуля, оселедець, олія, картопля, майонез, морква, майонез, картопля, майонез.
11
Буряк потерти на крупній тертушці поверх усіх шарів і змастити шар буряка майонезом.
12
Поставити блюдо з шубою в холодильник на 2-3 години для настоювання.

N.B.
Буряка, моркви і цибулі для шуби необхідно брати в рівній кількості. Картоплі необхідно брати подвійну порцію.
Для страви такого об’єму варто взяти два оселедця, щоб страва виправдовувала свою назву, смакуючи саме оселедцем і маючи соковиту консистенцію.
Шари необхідно викладати обережно, рівномірно розтрушуючи інгредієнти по всій площині товщиною 8 мм, щоб кожен наступний інгредієнт лише злегка покривав попередній. Змащувати майонезом потрібно легенько, не придавлюючи шари, щоб страва виходила повітряною – тоді шуба не буде глизявою, а соковитою і розпушеною.
Якщо оселедець і майонез не достатньо солонцюваті, то можна присолювати шари до смаку.
Щоб отримати здорову і нешкідливу для організму страву, варто майонез зробити самим. Виготовлення майонезу займе у вас аж десять хвилин, але ви отримаєте чудовий, безпечний продукт.
Для приготування 0,5 л майонезу потрібно:
- гірчиця порошок – ½ ч.ложки;
- жовток – 2 штуки;
- цукор – ½ ч.ложки;
- сіль – ½ ч.ложки;
- олія – ½ л;
- оцет яблучний / лимонний сік – 4 ст.ложки;
1
Суху гірчицю розвести у 2 ст.ложках кип’яченої води.
2
Покласти в миску жовтки, гірчицю, цукор, сіль і все розмішати металевим віничком до однорідної маси.
3
Постійно мішаючи суміш віничком в одному напрямку, поступово уводити в неї невеликими порціями олію, добавляючи її щоразу лише після того, як попередня суміш змішалась в густу емульсію.
4
Майонез перекласти в банку і зберігати в холодильнику.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn