четвер, 12 січня 2012 р.

Potatoes Baked in Foil with Butter and Cheese

Картопля запечена в фользі з сиром і маслом

Translate our Blog to your language using

В якийсь день, можете заінтригувати своїх близьких або друзів ось такою майже космічною стравою – на рівні новітніх технологій, з легких сплавів. Більше жодного слова про цю страву, давайте проекспериментуємо з начинкою разом...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
20-25 хв
Країна:
Україна
К-сть порцій:
2


Варіант начинки:

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля велика
2
шт.
Сир
50
г
Масло
50
г
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком


1
Картоплю гарно помити, щоб на шкуринці не залишилось бруду, покласти в посуд для мікрохвильової печі, накрити кришкою і зготувати в мікрохвильці до готовності.
2
Підготувати фольгу, відмотавши з рулону на кожну картоплину по 50 см фольги і склавши навпіл.
3
Масло дістати з холодильника, нарізати на шість кубиків – по 3 кубики на картоплину, і залишити прогріватись доки готується картопля.
4
Сир потерти на середній тертушці, розділити на дві однакові порціїі залишити прогріватись доки готується картопля.
5
Одягнути на ліву руку, якщо ви правша, кухонну рукавичку або покласти рушничок, зверху - складений у двічі аркуш фольги, дістати одну картоплину з мікрохвильки і покласти на фольгу.
6
Акуратно підрізати столовим ножем зверху по колу шкуринку площею 1/3 картоплі і зняти її з картоплини.
7
Обережно поробити столовим ножем подовжні, поперечні і навскісні надрізи на обчищеній площині на всю глибину картоплини, але щоб не прорізати шкуринку і фольгу.
8
Покласти на картоплину один шматочок масла і ножем розім’яти картоплину, утримуючи рукою форму фольги.
9
Добавити третину сиру і продовжити розминати ножем картоплю з маслом і сиром.
10
Продовжити ще двічі закладати в картоплю масло і сир, як описано в попередньому пункті (9), присоливши і приперчивши страву до смаку.
11
Підправити ножем розім’яту картоплину до кучі і обгорнути її зверху фольгою.
12
Загорнуту в фольгу картоплину покласти не перевертаючи на тарілку і проробити те ж саме з наступною картоплею.
13
Покласти картоплю в фользі дном на розігріту комфорку, щоб не витікали сир і масло, і трохи запекти протягом 1-2 хвилин. Якщо у вас газова плита, то цю операцію ви можете проробити на сковорідці.
14
Страву гарячою, не розгортаючи, подати на тарілці на стіл.

N.B.

Картоплю потрібно готувати швидко, щоб вона не встигла захолонути і задубіти, тому що сир і масло не розстануть. Інша картопля повинна залишатись накритою в мікрохвильці. Якщо ви вирішили здивувати стравою максимальну кількість осіб і робите картоплю на двадцять чоловік, то можете навіть трохи підігрівати її.
Ніж обов’язково беріть не гострий, а столовий, з заокругленим лезом, щоб не прорізати шкуринку і фольгу.
В начинку до картоплі можна добавляти посічені зелень, часник, солоні гриби, тощо, в залежності від вашої фантазії і можливостей холодильника...
Масла повинно бути завжди вдосталь, щоб картопля не була сухою.
Таку картоплю можна готувати запікаючи безпосередньо в духовці, замотавши її в фольгу, але тоді страва готується довше і з нею більше мороки. Ефект печеної картоплі дає як раз підпікання вже готової картоплі безпосередньо на комфорці.

Смачного!
P.S. Ледве не забули головного – обов’язково розгортайте фольгу, перед тим як куштувати страву, тому що від фольги буває печія.

3 коментарі:

  1. Привет, а в микроволновке сколько картошка готовится? Чтобы нее заглядывать, как профану через каждых 1-2 минуты))))
    Я еще не пробовала.
    Завтра на ужин сделаю такую картошку.

    цемик.

    ВідповістиВидалити
  2. Приветик! Написала тебе письмо на электронку ;) Желаю удачи!

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn