пʼятниця, 23 грудня 2011 р.

Potato Pancakes

Деруни

Translate our Blog to your language using

Деруни – це страва, яка присутня у багатьох кухнях, де є картопля, тобто, майже скрізь. І хоча рецептура може вар’юватись, але їх вигляд і смак майже однаковий в усіх кухнях, тому що основу страви складає терта (або як в деяких регіонах говорять – «дерта», звідки і назва «деруни») картопля. А ще, це – страва, яка, як і картопля фрі або смажена картопля, здатна заспокоїти той стан, коли хочеться «чогось такого – не знаєш чого»...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
20 хв
Країна:
Україна
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля
8
шт.
Цибуля
1
шт
Яйця
2
шт
Борошно
2-4
ст.ложки
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Олія для смаження
-
за потребою


1
Картоплю і цибулю почистити, потерти на тертушці.
2
Добавити яйця, сіль, перець, борошно і гарно вимішати до негустого, в’язкого тіста.
3
Викладати ложкою на розігріту з олією сковорідку і смажити на середньому вогні з обох боків.
4
Подавати гарячими з сметаною або сметанним соусом.

N.B.

Картоплю і цибулю можна терти на крупній, середній або мілкій тертушці, або прокрутити через м’ясорубку з дрібним ситом. Кожного разу, в залежності від розміру фракції, смак і пухнастість дерунів вар’юватимуться.
У найпростіший рецепт дерунів входить лише терта картопля, при цьому юшку з картоплі потрібно злити, щоб деруни не розповзались. Але кулінарні фантазії йдуть далі, добавляючи до оладків цибулю, борошно, яйця – наступний базовий рецепт, а також гриби, покришену зелень, м’ясний фарш (який кладеться в середину)...
Дуже важливо не пересипати борошна, лише для корекції густоти тіста, оскільки багато борошна дає вже смак оладків, нівелюючи саму ідею страви з картоплі. Такими оладками грішать в фаст-фудах та ресторанах, але це вже не те...
Деруни чудово смакують з сметаною або сметанно-часниковим соусом.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn