вівторок, 8 листопада 2011 р.

Pumpkin porridge with milk

Гарбузова каша з молоком

Translate our Blog to your language using

Тарапунька і Штепсель свого часу казали, що молодики залишаються молодиками до старості літ, бо постійно їдять гарбузи. Можливо секрет їхньої молодості ховається ще десь, але гарбуз, дійсно, шлунок не обтяжує.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
ОВОЧЕВІ СТРАВИ
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2 літри


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гарбуз
400
г
Пшоно
1
склянка
Молоко
0,5
л
Масло
50
г
Цукор
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

1
Пшоно промити і зварити майже до готовності.
2
Гарбуз почистити, порізати на кубики, покласти в каструлю, добавити ½ склянки води і зварити до готовності, але не переварити.
3
Молоко закип’ятити, добавити гарбуз, пшоно, цукор, скоригувати на сіль і проварити на легенькому вогні протягом 5 хвилин.
4
Порційно в тарілки добавляти масло або можна покласти масло в каструлю перед тим, як зняти готову кашу з вогню.

N.B.

Замість пшона можна взяти рис – це також традиційно, але можна класти в гарбуз і будь-яку іншу кашу, що лише розширить ваші смакові відчуття.
За бажанням, можна добавляти трохи ваніліну, але щоб ванілін не відчувався відверто, а лише доповнював аромат і смак гарбуза.
Можна добавляти до гарбузової каші також ізюм.
Коли ви змішали всі інгредієнти, то їх можна притушковувати помішуючи, щоб не пригоріло молоко, і довший час – до повного розчинення гарбуза.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn