неділя, 6 листопада 2011 р.

Egg Fried in Bread

Яйце, смажене в батоні

Translate our Blog to your language using


Якщо ви раптом помітили, що вже деякий час кружляєте по кухні з невизначеним бажанням, то це означає, що вам нагально і невідкладно потрібно з’їсти або смаженої картоплі, або ось такого собі гарячого бутерброда, на виготовлення якого у вас піде всього десять хвилин!

Час підготовки:
2 хв
Розділ:
Страви з яєць
Час приготування:
8 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2




Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце
2
шт
Батон
2
скибки
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Олія
-
за потребою






1
Поставити на вогонь розігріватись сковорідку з олією.
2
Акуратно відрізати з батона дві рівні скибки товщиною 2 см, і гострим кінцем ножа вирізати по периметру з середини м’якоть.
3
Покласти батон на розігріту сковорідку і дати йому трохи прогрітись з півхвилини.
4
Акуратно розбити в середину кожної скибки по яйцю, щоб не порушити цілісності жовтка, і підсмажити протягом декількох хвилин на легенькому вогні.
5
Обережно піддіти лопаткою скибку батону, щоб не порушити підсмаженої знизу кірки яйця, та легким і спритним рухом перевернути батон на сковорідку не просмаженою стороною.
6
Присолити і приперчити за смаком та досмажити бутерброд протягом 3-4 хвилин з іншого боку до підрум’янення яйця і батону. Можна притрусити зверху тертим сиром та покришеною зеленню.
7
Їсти такий бутерброд гарячим і обережно, щоб не облитись рідким жовтком.

N.B.

Батон необхідно відрізати дуже рівно, щоб яйце не витекло з під нього на сковорідку.
Також обов’язково з півхвилини підсмажуйте батон перед тим, як вбити в нього яйце. При цьому хліб внизу трохи розпікається, а вилите в нього яйце відразу ж схоплюється і не розтікаєтья.
Смажити необхідно на легенькому вогні, щоб хліб і яйце не підгорали. При цьому, не пересмажуйте яйце – жовток повинен залишатись ріденьким або желейним. Саме в цьому і полягає смакота бутерброду!
Не забудьте до бутерброду взяти аджіки або якоїсь іншої гострої приправи.







Смачного!

4 коментарі:

  1. люблю такие быстрые и вкусные штучки! спасибо, наташенька, за идею!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо за напоминание! :)) Я когда-то давным-давно делала часто такие бутерброды, а теперь что-то подзабыла о них

    ВідповістиВидалити
  3. Оля, попробуй обязательно! Это и быстро и очень-очень вкусно, а еще - можно брать с собой в качестве тормозка, т.к. в холодном виде это не менее вкусно ;))

    Віко, так в цьому ж і весь смак ;)) Якщо жовток перетримати, то вийде ефект вареного яйця, а варити яйця зручніше в каструлі :)))

    Алена, на здоровье. Иногда натыкаешься на просторах интернета на какой-нибудь хорошо забытый тобою рецепт и радуешься, что кто-то его не забыл. Я так недавно на коржи из пресного теста наткнулась: в детстве бабушка часто такие пекла, просто на сковороде. А я о них и забыла... Но вкусно!!! Надо будет рецепт выложить, типа "узелок на память" :))

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn