вівторок, 18 жовтня 2011 р.

Walnut Sauce Satsyvi

Горіховий соус сациві

Translate our Blog to your language using


Сьогодні ми пропонуємо вам досить цікавий, пікантнтий соус, ще й до того ж, надзвичайно корисний для здоров’я. Це – грузинський горіховий соус сациві. Рецепт свого часу був привезений з одного грузинського села і залишився таким, яким був записаний. Головне те, що готується він просто і швидко, буквально, за декілька хвилин, але потім він придає м’ясу надзвичайну гостроту, смак та аромат.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
ПРИПРАВИ
Час приготування:
10 хв
Країна:
Грузія
-
-
К-сть порцій:
0,4 л

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Горіхи волоські чищені
1
склянка
Бульйон м’ясний міцний
1
склянка
Часник чищений
½-1
головка
Перець гіркий червоний (невеличкий)
1
стручок
Суміш мелених перців і прянощів: перець духм’яний, чорний, білий, зелений, червоний, кмин, насіння кропу, насіння коріандру, гвоздичка
-
за смаком
Хмелі-сунелі
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

1
Горіхи і стручок перцю пропустити двічі через м’ясорубку.
2
Бульйон закип’ятити, додати спеції, присолити до смаку і перемішати.
3
В горіхи вилити помішуючи закип’ячений бульйон та гарно розмішати.
4
Дати постояти хвилин 10-15, щоб суміш трохи зчахла.
5
Часник вичавити на часничниці в горіхову суміш і гарно розмішати.
6
М’ясо нарізати або нарвати на куски і занурити в соус.
7
Дати настоятись при кімнатній температурі 2-3 години.
8
Страву можна подавати на стіл разом з мамалигою, іншою кашею, пастою або відвареною картоплею.

N.B.

Пам’ятайте, що головними інгредієнтами цього соусу виступають волоські горіхи, м’ясний бульйон (хоча, це може бути і просто вода), часник, гіркий перець та прянощі. Все інше – то вже надумано.
В соус сациві можна добавити дрібно скришену зелень петрушки, кінзи, кропу, базиліка, тощо, що лише додасть йому свіжості.
Прянощі та спеції також можуть вар’юватись в залежності від їх наявності під рукою. Головне це те, щоб він був досить гострим і часниковим.
Сациві чудово йде до відвареного пісного м’яса: птиці, кроля, пісної телятини і навіть до риби.
М’ясо краще настоювати в соусі сациві довший час, наприклад, звечора – на сніданок, або зранку – на вечерю.







Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn