субота, 1 жовтня 2011 р.

Omelette à la française

Французький омлет

Translate our Blog to your language using


Якщо ви навчились розбивати на сковорідку яйце і готувати яєчню не обвуглючи її, то вам варто спробувати приготувати французький омлет – найдивовижнішу і найнеперевершенішу страву, яка складається лише з яйця, солі і трохи жиру, готувати яку простіше, ніж варити воду, але яку можна довершувати, довершувати і довершувати, не бачачи кінця і краю цій довершеності...

Час підготовки:
2 хв
Розділ:
СТРАВИ З ЯЄЦЬ
Час приготування:
10 хв
Країна:
Франція
-
-
К-сть порцій:
2 порції

Інгредієнти
Кількість
Од вим
ДЛЯ ОМЛЕТУ:
-
-
Яйця
4
штуки
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
-
за потребою
 
ДЛЯ ДОВЕРШЕННЯ ОМЛЕТУ:
-
-
Сир (будь-який, чим характерніший, тим смачніше)
50
грам
Зелень: кріп, петрушка, базилік...
1
пучок
Перець чорний мелений / Набір перців
-
за смаком
Сіль
-
за смаком



ПРИГОТУВАННЯ ВЛАСНЕ ОМЛЕТУ
1
Поставити сковорідку на вогонь розігріватись, налити трохи олії.
2
Яйця розбити в полумисок, присолити за смаком і збити виделкою в пінку.
3
На помірно розігріту сковорідку вилити збиті яйця і смажити на легенькому вогні, щоб омлет не пригорав.
4
Виделкою продовжити легенько збивати на сковорідці яйця, весь час перемішуючи їх, вимальовуючи вісімки або інші каракулі доки яйце не почне прихоплюватись знизу і рівномірно згортатись.
5
Акуратно розрівняти виделкою поверхню трохи загуслого омлету, взяти лопатку, піддіти половину омлету і обережно згорнути його навпіл, утворивши півколо, схоже на вареник або чебурек.
6
Дати омлету підрум’янитись і акуратно перевернути згорнений вареник на інший бік.
7
Дати підрум’янитись з іншого боку.
8
Страва готова! Поки омлет гарячий і пухкий, можете розрізати його навпіл і подавати на стіл. Якщо вас не турбує непомірність у їжі, то можете поглинути його повністю самостійно.

ДОВЕРШЕННЯ ОМЛЕТУ, 
ПОКИ РОБИТЬСЯ ОПЕРАЦІЯ № 4:
5
Сир потерти або покришити, зелень дрібно покришити.
6
Акуратно розрівняти виделкою поверхню трохи загуслого омлету, присипати сиром, зеленню, приперчити або притрусити іншими прянощам і спеціями.
8
Взяти лопатку, піддіти половину омлету і обережно згорнути його навпіл, утворивши півколо, схоже на вареник або чебурек.
9
Дати омлету підрум’янитись і акуратно перевернути згорнений вареник на інший бік.
10
Дати підрум’янитись з іншого боку.
11
Удосконалена страва готова!

N.B.

Як бачите, сам омлет готується дуже просто і незатратно, а його довершення повністю лежить на вашій совісті. Начинкою може бути шинка, ковбаса, інше м’ясо, риба, овочі, тобто весь набір вашого холодильника, придатний для польоту фантазії.
Важливо стримувати себе в цьому польоті – не перевантажуйте омлет начинкою, тому що він не підніметься.
Практика вам підкаже скільки яєць потрібно, щоб омлет не був затовстим і не тріскався при згортанні.
Збивати яйця краще виделкою, при цьому виходить найпухкіша структура.
Готувати омлет потрібно на легенькому вогні, щоб він не пригорав.




Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn