середа, 12 жовтня 2011 р.

Coffee-Cream Sandwich

Кавово-вершковий бутерброд

Translate our Blog to your language using

Якщо вам раптом нестерпно захочеться чогось солодкого, то ваше бажання чудово втамує ось такий «кавово-вершковий бутерброд». Спочатку, ви посмакуєте майже чисту, насичену, гірку каву, а потім ваші смакові відчуття довершать густі, солодкі вершки, залишаючи в роті чудовий кавово-вершковий післясмак...


Час підготовки:
5 хв
Розділ:
КАВА
Час приготування:
5 хв
Країна:
Будь-яка, де є гарна кава і густі вершки
-
-
К-сть порцій:
2

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Кава еспресо або гейзерна
60
мл
Вершки не менше 30%
80-100
мл
Цукор
2
чайні ложки

Таку каву краще заварювати в кавовому апараті, оскільки апарат дає густу пінку і вона краще «лягає» шаром поверх вершків.
1
Заправити розігрітий картридж кавового апарату на дві порції кави.
2
Вершки закип’ятити з цукром (краще це зробити в мікрохвильці), розмішати, щоб цукор остаточно розчинився, а вершки трохи спінились, і розлити в підігріті чашки.
3
Поставити чашки з вершками в кавовий апарат і заварити зверху по 30 мл кави.
4
Обережно, не струшуючи і не розмішуючи подати на стіл. Чудово смакує з коньяком, ромом, віскі, граппою...

N.B.

Для такої кави необхідно брати густі, тобто жирні вершки – не менше 30%.
Вершків повинно бути небагато, не більше 50 мл на порцію. Вершки закип’ячуються з цукром і стають густішими, через що вони відразу не змішуються з кавою, утворюючи окремий шар.
Таку каву можна робити і в гейзерній кавоварці, але вона вийде без пінки і буде трохи банальнішою. Головне, акуратно наливати каву у вершки, щоб напій не змішався. Для цього необхідно потихеньку лити каву на лезо прогрітого столового ножа.









Смачного!

2 коментарі:

  1. Сама назва одразу заінтригувала). Добре що якраз випила філіжанку кави, а то б сиділа перед екраном і чаклувала: материлізовуйся,материлізовуйся...).

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо до чаклувань добавити трохи кави, вершків і цукру, то відбудеться повна матеріалізація :))
    Скажу по секрету: такий "бутерброд" в житті ще смачніший, ніж на фото ;))

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn