вівторок, 25 жовтня 2011 р.

Beetroot Mixed Salad

Вінегрет з квасолею

Translate our Blog to your language using


Є страви, які просто неможливо зіпсувати, якщо не брати до уваги надзвичайні здібності кухара, який зріс на кулінарних шоу українського ТБ.
Так от, однією з таких страв і є саме вінегрет. Вінегрет – це один з шедеврів кулінарного мистецтва, який придумало людство. Якщо не відходити від природних процесів теплової обробки продуктів та їх нарізки, то ви завжди отримаєте швидку в приготуванні, надзвичайно збалансовану, смачну і корисну страву.

Весь секрет цієї страви полягає в тому, що людина майже не долучається до кулінарної обробки продуктів, які залишають свій натуральний смак і поживну цінність, оскільки готуються цілими і неочищеними.
Якщо розписати вінегрет з точки зору мікробіотики, то ми, дійсно, отримаємо унікальну, дієтичну страву, в якій присутні і мікроелементи, і вітаміни, і бактерії і багато інших корисних складових частин здорового харчування.
Є шість основних інгредієнтів вінегрету, а всі інші – то вже факультативно, в залежності від смаку та настроїв кухаря. Це – буряк, морква, картопля, цибуля, солоний огірок та олія. За бажанням можна добавляти квасолю, кислу капусту та часник. За потребою – яблучний оцет. Ось такий виходить натур продукт! Хоча, є декілька секретів, щоб зробити вінегрет більш вітамінним та смачним. Отже...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
САЛАТИ
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
Об’єм 1,5-2 л

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Буряк середнього розміру
1
штука
Морква середнього розміру
1
штука
Картопля середнього розміру
3-4
штуки
Цибуля середнього розміру
1
штука
Огірок солоний середнього розміру
1
штука
Квасоля
1/2
склянки
Оцет яблучний
2
столові ложки
Олія
-
за смаком
Сіль
-
за смаком




1
Квасолю напередодні замочити і відварити до готовності, але щоб вона не розварилась.
2
Буряк, моркву, картоплю помити і відварити в мундирах.
3
Цибулю почистити, покришити мілкими кубиками, покласти в миску або каструлю, трохи присолити, покропити оцтом, перемішати.
4
Солоні огірки покришити кубиками і покласти зверху цибулі.
5
Зварені овочі залити холодною водою, щоб вони швидко охололи і краще чистились.
6
Моркву і картоплю почистити, покришити кубиками, покласти зверху огірків, добавити відварену квасолю.
7
Буряк почистити, покришити кубиками, покласти в окремий полумисок, змастити олією і перемішати.
8
Інші овочі також змастити олією і перемішати.
9
Буряк добавити до овочів і все перемішати.
10
Якщо огірки не досить солоні, то можна досолити до смаку, якщо мало кислоти, то добавити трохи оцту.

N.B.

Щодо пропорції овочів. Буряк, морква, цибуля, огірок беруться в рівних кількостях. Картоплі можна взяти на одну-дві більше. Квасолі береться так, як і буряка.
Вінегрет повинен бути в міру гострим. Гостроту йому дають солоні огірки і цибуля. Тому, цибулі жаліти не треба і добавити її до смаку, якщо вам здасться, що страва трохи запрісна. Те ж саме і з огірками.
Всі овочі нарізаються невеликими кубиками 0,7–1 см, але не дрібніше, тому що страва перетворюється на кашу, не має товарного вигляду і смак стає гливкуватий.
Овочі необхідно відварювати до межі між сируватими і готовими, навіть можна залишити їх трохи тугенькими. Тоді страва матиме надзвичайно свіжий і витончений смак та гарний вигляд.
Огірки повинні бути обов’язково солоними! Ні в якому разі не маринованими, тому що вінегрет – це, перш за все, вітамінна та біологічно активна страва, а мариновані огірки – то просто харчове сміття!
Овочі для вінегрету можна відварювати традиційно, можна готувати в мікрохвильці, що полегшує і пришвидшує приготування, можна запікати в духовці, що надає вінегрету особливий смак.











Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn