пʼятниця, 22 липня 2011 р.

Cabbages pancakes

Оладки капустяні



Капустяні оладки є однією з безвідмовних страв, які готуються дуже швидко, незатратно і завжди заспокоять невизначений стан, коли хтось з рідних тиняється по хаті, заглядаючи раз по разу в холодильник, вишукуючи щось таке, чого і сам не знає.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Овочеві страви
Час приготування:
20 хв
Країна:
Україна







Інгредієнти
К-сть
Од. вим
1.      
Капуста
0,5
кг
2.      
Цибуля
2
шт
3.      
Борошно
1/2-1
скл
4.      
Яйця
2
шт
5.      
Кріп
1
пуч
6.      
Часник
1
гол
7.      
Олія для смаження
за потребою
-
8.      
Сіль
за смаком
-
9.      
Перець чорний мелений
за смаком
-

Заміс тіста на оладки не повинен бути крутим. Все залежить від соковитості капусти та цибулі. Якщо передати борошна, то оладки вийдуть «дубовими» і смакуватиме лише тісто, якщо борошна буде замало, то вони розпадатимуться. Найкраща консистенція – це коли заміс трохи густіший від рідкого.

1
Капусту потерти на тертушці або пропустити через м’ясорубку, залити окропом на 10 хв.
2
Тим часом, цибулю почистити і потерти на тертушці або пропустити через м’ясорубку.
3
Кріп мілко покришити, часник вичавити на часникодавці.
4
Злити з капусти гарячу воду, для охолодження залити холодною водою, воду злити і вичавити зайву рідину.
5
Борошно, капусту, цибулю, кріп і часник змішати, поперчити, посолити, все гарно вимішати.
6
Випікати з обох боків на олії на гарно розігрітій сковорідці.

Смачного!





2 коментарі:

  1. Спасибо за рецепт! Уже опробовала! Вкуснятина!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Аленка, очень рада, что рецепт пригодился! У меня на очереди еще кабачковые оладки...

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn