пʼятниця, 15 липня 2011 р.

Pancakes for breakfast

Оладки на сніданок

Мало хто має силу волі відмовитись на сніданок від пухких оладків до чаю. Це може зробити лише справді мужня людина, а от я такої сили волі не маю ні на грам, до того ж, в холодильнику стоїть вже з тиждень сироватка від попереднього виготовлення сиру, яка вже набрала сили і готова здобрити будь-яке тісто...


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
ВИПІЧКА
Час приготування:
50 хв
Країна:
Україна


К-сть порцій:
10 оладків


Інгредієнти
К-сть
Од. вим
1.
Борошно
2
скл
2.
Сироватка
1
скл
3.
Яйце
1
шт.
4.
Ізюм
1
жменька
5.
Цукор
2
ст.л
6.
Сода
1/3
ч.л
7.
Оцет
1
ст.л
8.
Сіль
1
дрібка

Замішування тіста:



Сироватку краще брати вистояну, щоб вона щипалась, неначе квас, тоді для гасіння соди не потрібно буде оцту – сода погаситься самою сироваткою.
Тісто повинно вийти неначе шматками, не потрібно його занадто сильно перемішувати, мішати його потрібно великими рухами, щоб не розмішати у ідеальну масу, а лише перемішати всі компоненти.
1
Сироватку нагріти вище кімнатної температури.
2
В миску покласти цукор, сіль, яйце і 4-5 разів перемішати ложкою.
3
Сироватку влити до суміші, соду погасити оцтом і вилити в миску, перемішавши 2-3 рази ложкою.
4
До суміші додати борошно та ізюм, і поки піниться суміш, почати розмішувати великими рухами, щоб отримати неоднорідне, розірване тісто.
4
Тісто готове до випікання.

Випікання оладків:

1


2
Сковороду розігріти на сильному вогні, добавити олію і столовою ложкою, допомагаючи іншою ложкою або ножем, викласти тісто порційно на сковорідку.

Сковорідку накрити кришкою і випікати 2 хв до підрум’янення.
3
Оладки перевернути, накрити кришкою, стишити вогонь до середнього і випікати 3 хв до підрум’янення.
За цей час оладки повинні піднятись.


N.B.

На газовій плиті такі оладки робити простіше. На електроплиті необхідно прилаштуватись до підвищення і зниження температури електроконфорки. Перед тим як смажити, я сильно розігріваю конфорку, викладаю на сковороду тісто і стишую потужність. Після перевертання оладків я знову вмикаю на сильну потужність конфорку. Виходить, що перший раз оладки смажаться на сильному вогні, а конфорка стишується, а другий раз – все відбувається навпаки. 
Тісто повинно бути в міру густувате, тоді воно не вбирає олію і оладки виходять нежирними, схожими на смачні хлібці.
Є декілька хитрощів, коли при одних і тих самих інгредієнтах можна міняти структуру тіста в оладках і, відповідно мати інші смак і відчуття, але про це в наступних постах.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn