вівторок, 21 червня 2011 р.

Ochpochmak or Tatar Triangular Pastry

Ечпочмак по-українськи
Все правильно, навіть готуючи татарські страви ми не можемо зраджувати своїм національним традиціям, тому ми тихенько поклали в ечпочмак сало. Щоб було смачніше, бо що то за ечпочмак без сала!

Але у всьому іншому - це традиційний татарський трикутний пиріжок. Можете з нами сперечатись, але ми митці так це бачимо...

Ечпочмак (татарською - Өчпочмак - Öçpoçmaq) означає трикутник. Це - татарська національна страва, випечена з дріжджового або прісного тіста, з начинкою з м'яса (зазвичай з баранини), картоплі і цибулі.

Визначальною особливістю страви є не його форма, а спосіб приготування: начинка в ечпочмак кладеться сирою.

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Випічка
Час приготування:
40 хв
Країна:
Татарстан
Час настоювання:

К-сть порцій:
18 ечпочмаків




Інгредієнти
К-сть
Од. вим
Для тіста:


1.      Борошно
0,8
кг
2.      Яйця
3
шт
3.      Молоко
0,33
л
4.      Масло
1/3
пач
5.      Цукор
3
ст.л
6.      Дріжджі пекарські
33
г
7.      Сіль
1/3
ч.л
Для начинки:


  1. Свинина м’якоть / Баранина
300
г
  1. Сало
150
г
  1. Картопля
4
шт
  1. Цибуля
3
шт
  1. Яйце для змащування
1
шт
  1. Сметана для змащування
1
ч.л
  1. Сіль
за смаком

  1. Перець чорний мелений
за смаком



Замішування тіста:


1
Дріжджі і 1 ч.л цукру розчинити в теплому молоці і дати постояти.
2
Яйця розтерти з цукром до повного його розчинення.
3
Додати до яєць молоко з дріжджами і гарно розмішати.
4
Просіяти в миску борошно.
5
Вилити в борошно розчин і вимісити його.
6
Увести в тісто шматочками масло, гарно його вимішуючи.
7
Накрити заміс рушником і поставити в тепле місце для виброджування на 2 години.
8
Добавити до замісу сіль і гарно вимісити.
9
Поставити на 1,5-2 години для доброджування.
10
Тісто вимішати ще раз і можна приступати до випічки.
11
Випікати 40 хв.


Приготування начинки:


1
М’ясо і сало нарізати невеличкими кубиками.
2
Картоплю і цибулю почистити і нарізати невеличкими кубиками.
3
Всі інгредієнти покласти в миску, посолити, поперчити і перемішати.










Приготування ечпочмаків:


1
Духовку розігріти до 210 °С.
2
Тісто розділити навпіл. Одну половину накрити рушником.
3
Стіл притрусити борошном, сформувати з половини тіста кавалок і розрізати його на 9 частин.
4
Шматок тіста розім’яти на столі в оладок, як на пиріжки, покласти 1 ст.л начинки і сформувати з нього трикутник, позащіпувавши зверху, і залишивши обов’язково посередині невеличкий отвір для випаровування зайвої вологи.
5
Жаровню застелити пергаментним або проолієним папером, покласти зверху сформовані для випічки ечпочмаки, залишаючи між ними місце ~2 см, оскільки під час випічки ечпочмаки збільшаться в об’ємі.
6
Дати постояти 15 хв на теплій плиті для підходження тіста.
7
Сметану розмішати з 1 жовтком і змастити половиною об’єму ечпочмаки.
8
Випікати при 200 °С 40 хв. В газовій духовці ставити вниз відкриту посудину з водою.
9
Накрити випічку після ½ часу випікання вологим папірцем.
10
Поки випікається перша порція, підготувати для випічки другу.
11
Гарячу випічку розкласти на столі на рушник і зверху також накрити рушником для доходження і охолодження.
12
Іншу порцію ечпочмаків поставити випікатись в духовку.






N.B.

Ечпочмак повинен бути соковитим. Для цього береться жирне м’ясо і багато цибулі, фактично порівну всіх інгредієнтів.
Якщо м’ясо не достатньо жирне, варто добавити в начинку сала.
Або ж, в отвори, після половини часу випікання, вливається по 1-2 ст.л міцного м’ясного бульйону, приправленого перцем.
Можна в кінці випічки добавити в отвори по 1 ст.л розтопленого масла.


Будь-який спосіб дає смачні результати, але з жирним м’ясом, салом та ще багато цибулі – найменш клопіткий.

Смачного!

2 коментарі:

  1. Вот хоть и поела хлебца свежеиспеченного, а все-равно при взгляде на такую красоту слюнки потекли;)Молодчина!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо! Надеюсь, что как-нибудь попробуешь сама испечь - это вкусно (правда-правда!)

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn