середа, 15 червня 2011 р.

Potato Pancakes with Mushrooms

Зрази картопляні з грибами і сиром

Translate our Blog to your language using

Я ще не зустрічала людину, яка б не любила картопляних зраз, от лише не завжди виходить поїсти їх, тому що вважають, що зрази – то процес дуже марудний. Спробую з цим не погодитися...

Час підготовки:
40 хв
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
К-сть порцій:
10-12 штук


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Картопля середня
6
шт.
Яйця
2
шт.
Борошно
4
ст.ложки
Масло
50
г
Набір спецій горошком: перці, перець духм’яний, гвоздичка...
-
за смаком
Лавровий лист
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
-
за потребою
Для начинки:
-
-
Гриби смажені
100
г
Сир кисломолочний
100
г
Петрушка
1
пучок
Кріп
1
пучок
цибуля
1
штука
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком


Приготування тіста:
1
Картоплю помити, почистити, розрізати на четвертинки, покласти в каструлю, залити водою, щоб лише ледь покривала її, посолити, добавити лавровий лист, спеції і відварити до готовності (ледь розваристого стану).
2
Узвар злити в чашку.
3
До картоплі добавити масло і потовкти до рівномірної маси.
4
Пюре трохи охолодити до теплої температури, регулярно помішуючи, щоб не утворювалась кірка.
5
В тепле картопляне пюре добавити яйця і гарно вимішати.
6
Додати до пюре борошно і вимішати в рівномірне тісто.
Приготування начинки:
1
Смажені гриби дрібно покришити.
2
Зелень, часник, цибулю почистити, дрібно покришити і половину об’єму добавити до грибів, за смаком притрусити чорним перцем, присолити.
3
Іншу половину покришеної зелені і овочів добавити до кисломолочного сиру, притрусити за смаком чорним перцем, присолити.
Формування зраз:
1
Борошно насипати на широку мілку тарілку.
2
Столовою ложкою покласти на борошно картопляне тісто, трохи розпластати, викласти на нього чайну ложку начинки, закрити начинку в тісті. Сформувати стільки фаршированих кульок, скільки зраз вміщається на сковороді.
3
Кульки покласти на розігріту з олією сковорідку і, трохи приплюснувши, придати їм форму зраз.
4
Обсмажити з двох боків до рум’яного кольору.
5
Поки смажиться перша порція зраз, сформувати наступну.

N.B.

Картоплю можна відварювати додавши в каструлю декілька штучок чорносливу, цілу, не чищену, помиту цибулину, часничину, почищену, цілу або розрізану на крупні шматки морквину, корінь петрушки, цілий листок капусти... Тобто, картопля варитиметься в узварі, вбираючи в себе додаткові смакові відтінки, а ви отримаєте ще й чудовий узвар (як кажуть французи – «жю де лєґюм» (jus des légumes). Відварену картоплю дістати шумівкою з узвару, а отриманий узвар можна просто випити або використати в приготуванні якоїсь іншої страви.
В начинку можна класти багато чого, в залежності від фантазії: тушковану капусту, зелену цибулю з вареними яйцями, просто посічену зелень, фарш з відвареного м’яса... все, що може подарувати нам щедрий холодильник.
А ще ви можете зробити більше зраз і частину заморозити в морозильнику, а потім, коли прийдуть гості, або вам раптом захочеться чогось такого..., ви тихенько дістаєте зрази з морозильника, розморожуєте хвилину в мікрохвильці і апетитно обсмажуєте їх з двох боків, влаштувавши собі невеличке свято!


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn