субота, 11 червня 2011 р.

Honey Cake

Медівник або Медяник

Translate our Blog to your language using

Цей торт має характерний насичений медовий смак і аромат, а його ніжна і м’яка структура не залишають жодної надії втриматись від спокуси з’їсти шматочок, а потім ще і ще...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Торти і Солодка випічка
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
Час настоювання/виброджування:
1 доба
К-сть порцій:
16 порцій


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для коржа:
-
-
Мед
5
ст.ложок
Цукор
1
склянка
Яйця
3
шт.
Масло
100
г
Бренді / Горілка
2
ст.ложки
Борошно
4
склянки
Сода
1
ч.ложка
Оцет винний
2
ст.ложки
Сіль
1
дрібка
Для крему:
-
-
Вершки / Сметана
0,5
л
Цукор
1
склянка
Ванілін
-
за смаком

■ Приготування коржів:


1
Масло, 3 ст.л борошна, сіль, цукор, мед покласти в металеву миску або каструльку, перемішати і поставити на водяну баню. Помішувати доки цукор і мед не розчиняться.
2
Яйця злегка збити з сіллю.
3
Миску зняти з вогню і помішуючи суміш увести в неї яйця.
4
Помішуючи заміс, увести в нього коньяк.
5
Миску поставити на парову баню, щоб вода не торкалась дна миски. Вода не повинна сильно кипіти, щоб тісто не припеклося.
6
Соду погасити оцтом і перемішуючи добавити до замісу.
7
Постійно помішуючи тісто, протримати його на паровій бані від 10 до 30 хв., в залежності від кольору замісу, який ви хочете отримати – від блідого бежевого до коричнюватого медового. За час приготування замісу на водяній бані об’єм тіста повинен збільшитись.
8
Заміс зняти з вогню і поступово добавити до нього 3,5 скл. борошна, просіюючи його крізь сито і енергійно перемішуючи. Тісто повинно вийти в’язким.
9
Стіл присипати злегка борошном, викласти на нього тісто і, підсипаючи до нього залишок борошна, вимісити його в м’яке тісто. Не варто переборщувати з борошном, краще добавити його при розкачуванні коржів.
10
Розділити тісто на 8-9 порцій, скатати в кульки, накрити плівкою.
11
Духовку розігріти до 200° С.
12
Вирізати з картону або цупкого паперу трафарет круглої або іншої форми, в залежності від форми посуду, в якому подаватиметься на стіл готовий медівник.
13
Розкачати кульку в корж товщиною 5 мм по вибраній формі, прикласти трафарет і підрівняти корж ножем. Обрізки потім підуть на присипку.
14
На розкатаному коржі поробити виделкою наколи. Змахнути з коржа зайве борошно.
15
Корж випікати до золотистого кольору (~ 4-5 хв.)
16
Поки випікається корж, сформувати для випічки наступний.
17
Обрізки тіста, що залишились, розкачати в рівномірний корж і запекти. Корж розкришити на присипку.

■ Приготування крему і збирання медівника:


1
Вершки або сметану збити з цукровою пудрою і ваніліном до розчинення пудри.
2
Змазати коржі кремом, формуючи медівник.
3
Корж для присипки розкришити на дрібні крихти і притрусити медівник зверху і з боків.
4
Поставити медівник в холодильник на 1 добу для настоювання.
Смачного!

4 коментарі:

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn