пʼятниця, 17 червня 2011 р.

Soup with Young vegetebles

Юшка з молодих овочів
Ще одна літня страва з молодими овочами і, відповідно, з надзвичайно ніжним смаком.
Можливо, вона здасться вам пісною і ніякою, але ця страва і не може входити в категорію «жирно й смачно», це швидше за все для тих, хто худне і сидить на трьох дієтах, бо двома не наїдається.
Головне, не переборщити зі спеціями і сіллю, оскільки молоді овочі не дуже люблять сторонні смаки...


Час підготовки:
15
Розділ:
ОВОЧІ
Час приготування:
25-30
Країна:
Україна
Час настоювання:

К-сть порцій:
2,5-3 л

Інгредієнти
К-сть
Од. вим
  1. Картопля молода дрібна
6-10
шт
  1. Морква молода
3
шт
  1. Цибуля молода
3
шт
  1. Часник молодий
1
гол
  1. Кабачки молоді
3
шт
  1. Сметана / вершки
1
скл
  1. Перець чорний мелений / набір перців горошком
за смаком

  1. Петрушка
1
пуч
  1. Кріп
1
пуч
  1. Сир тертий / бринза
50
г
  1. Лавровий лист
за смаком

  1. Сіль
за смаком


 




1.      Картоплю помити, пошкрябати від шкірки.
2.      Моркву помити, пошкрябати, порізати на крупні кружальця (~2 см товщиною).
3.      Цибулю почистити, покришити крупними півкільцями.
4.      Кабачки помити, порізати крупними кружальцями (~2-3 см товщиною).
5.      Часник почистити, зубчики розчавити ножем.
6.   Овочі викласти шарами в каструлю на 3 л: на низ – цибулю, розчавлений часник, лавровий лист, розчавлений перець, склянку сметани, трохи присолити, потім моркву, картоплю, кабачки, долити води до рівня овочів. Овочі ще дадуть сік.
7.  Дати закипіти, стишити вогонь і тушкувати 25-30 хвилин. Якщо використовується чорний мелений перець, то додати його до страви за 5 хв до готовності.
8.      При роздачі страви порційно притрусити мілко порізаною зеленню петрушки і кропу, та тертим сиром. Страву набирати знизу каструлі, захоплюючи для кожної порції всі шари овочів.
Смачного!
N.B. Остаточного шарму страві додає тертий сир. Найкраще підійде Пармезан, Ґрано Падано або щось подібне (особливо прикопчений сир), чудово гармоніює зі стравою будь-який сир з пліснявою або фета (тобто, імпортна бринза). Не лякайтесь цих назв і цін, вам знадобиться ну зовсім маленький шматочок.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn