пʼятниця, 10 червня 2011 р.

Hunting Shurpa with Venison or The Soup of Hunting Meat and Vegetables

Шурпа мисливська з олениною

Translate our Blog to your language using

Завдячуючи феномену полювання, яке стало надзвичайно популярним в нашій країні, оскільки воно є елементом «крутизни», а кожна серйозна людина, яка поважає себе, просто зобов’язана за протоколом бути мисливцем, можна часто почути ну просто магічну назву страви – шурпа.

Мисливці промовляють це слово з благоговінням і загадковістю. Це – майже страва богів, амброзія, до якої долучитись простим смертним абсолютно неможливо.


Хоча насправді...

Хоча насправді, це – проста юшка, або куліш, який готується в походах. Ця страва проста в приготуванні, жирна, гаряча і калорійна, саме те, що потрібно людині після довгих мандрів по ярах, болотах, полях, лісах і такому іншому. Звичайно ж, м’ясо дичини не можна порівняти з тим м’ясом, яке продається на базарі або в супермаркеті. Воно ніжне, соковите і суттєве. Але засмучуватись не треба, і за його відсутності можна обійтись базарною свининою або телятиною, або бараниною...
Весь секрет у способі приготування - м'ясо і овочі попередньо обсмажуються, а також:

По-перше, якщо не підфартило з дичиною, намагайтесь купити на базарі найкраще, найсвіжіше м’ясо (звичайно ж, на кісточці м’ясо смакуватиме краще) і щоб не дуже жирне, оскільки в природі тваринам жирувати не дуже щастить.

По-друге, м’ясо і овочі нарізаються крупними кусками.

По-третє, для придання смаку диму, можна успішно добавити у страву шматок копченого м’яса або сала, або просто чорносливу.

Спробуйте приготувати – буде смачно!

Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Супи і юшки
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
К-сть порцій:
4-5 літрів


Інгредієнти
Кількість
Од вим
М’ясо дичини: оленина / коза / кабан…
500
г
Гриби лісові
100
г
Морква
2
шт
Цибуля
2
шт
Картопля
4-6
шт
Часник
1
голівка
М’ясо копчене / Чорнослив
100/6
г/шт
Пшоно
1/2
склянки
Коріандр зелень
1
пучок
Кріп зелень
1
пучок
Петрушка зелень
1
пучок
Суміш перців в горошку: чорний, сірий, червоний, зелений, духм’яний
-
за смаком
Спеції: лавровий лист, насіння кропу, кмин, гвоздика…
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія
-
за потребою


1
М’ясо розрізати на порційні шматки і обсмажити на олії в каструлі або казанку, в якому готуватиметься шурпа.
2
Овочі почистити, нарізати крупними шматками і обсмажити разом з м’ясом.
3
Гриби нарізати крупними шматками і обсмажити з овочами і м’ясом.
4
Перці крупно розчавити в ступці для спецій або лезом широкого ножа на дошці.
5
Налити в каструлю з обсмаженими м’ясом, овочами і грибами води, щоб вода гарно покривала інгредієнти.
6
Добавити до овочів і м’яса перець, суміш спецій, сіль, чорнослив або копчене м’ясо.
7
Дати закипіти на великому вогні, стишити вогонь і тушкувати 40 хвилин.
8
Пшоно промити і добавити до шурпи.
9
Тушкувати страву ще 20 хвилин до готовності пшона.
10
В кінці приготування добавити покришену зелень, дати кипнути і зняти з вогню. Якщо шурпа їстиметься відразу вся, то зелень не перекип’ячувати, а відразу ж каструлю зняти з вогню.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn